Startelvan: Martin, Per (K), Andreas, Marco, Simon, Philip, Alexandre, Edvin, Anton, André och Colin.
Avbytare: Pelle, Sebastian, Christoffer, Rasmus, David, Arizio, Mikael och Johan.
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

0-1 Edvin Karlernäs (18)
0-2 Colin Ram (38)
0-3 Philip Erlandson (83)

Snökaoset natten mellan torsdag och fredag gjorde att Sunne kommun tog beslutet tidigt att Fryxellska konstgräs stod längst ner på prioriterade listan, istället kom vi överens med Ämterviks FF att flytta matchen till Björnevis konstgräs med ändrad matchtid.

Idag saknade vi Nikolay, Alfred, Olle och Gustav, de två sistnämnda kommer som sagt först om några veckor. Vi gick till matchen med 18 spelare, något som vi inte direkt varit bortskämda med under denna försäsong.

Startelvan har ni kunnat läsa högre upp men vi tar den igen här, Martin vaktade målet hela matchen då Alfred är skadad och Nikki fått ledigt då det är hans familjs sista dag på besök. Backlinjen bestod av Per och Simon på varsin kant och nyförvärven Andreas och Marco bildade mittbackspar. Trion på mittfältet idag bestod av Philip, Alexandre och Edvin nu när Sebastian saknades. Trion längst fram var Anton till höger och Colin till vänster och André i mitten.

Ämtervik började piggt och fick till en dubbelhörna utan att det blev farligt. Philip och Alexandre hade en fin samarbete som höll på att frispela Edvin som tyvärr fick den för långt ifrån sig. Runt den 7:e minuten fick vi en hörna som Marco nickade över. Minuten senare så sköt Philip strax utanför. Ämtervik försökte komma gång på gång på Simons kant men ynglingen jobbade in sig bra i matchen.

Efter kvarten spelad så började vi förstå bättre hur Ämtervik spelade och vi anpassade oss efter det. I den 16:e minuten fick vi ett mål underkänt för en offside som inte var offside efter ett fint anfall med Anton och Alexandre. Två minuter senare skulle vi ta ledningen genom Edvin som fick en bra inlägg längs gräset av Per, Edvin i misstänkt offside stötte in 0-1.

Martin gjorde en bra räddning minuten efter och ytterligare en minut efter tvingades Ämtervik målvakt slänga handduken. Ju längre halvleken gled började vi ta över mer och mer och mellan den 30:e och 35:e minuten skapade vi några klara målchanser. Men först i den 38:e minuten kom 0-2 genom Colin. En bra anfall där Anton kom loss på vår högra kant och jobbade sig in i plan och slog ett lågt inlägg som Edvin touchar vidare till Colin som stötte in bollen i ett tomt mål. I den 40:e minuten är Edvin på väg att komma fri när han hölls fast, domaren blåste av men tyckte att det räckte med en varning.

Andra halvleken är kanske vår bästa på denna försäsong i den taktiska spelet åtminstone. Vi har bra koll på motståndet och tillåter inte mycket i deras offensiva spel. I den 57:e minuten nickade Alexandre utanför efter en fin anfall på vår högerkant. Philip hade en bra frispark men målvakten räddade i den 61:a minuten. Ämtervik kom i en snabb omställning men Martin gjorde sig stor och räddade. Tre minuter senare slog vi en snabb frispark Alexandre dribblade bort sin gubbe och slog en låg boll mot straffpunkten där Colin sköt över. Ytterligare två minuter senare så testade Alexandre ett långskott men målvakten var med.

Kigge gjorde en fin brytning i den 72:a minuten och startade en snabb omställning där Alexandre sprang ifrån alla och prickade stolpen, Mikael hann få en fot på returen men den rensades till inkast. Philip skulle göra 0-3 i den 82:a minuten assisterad av Mikael det skulle bli slutresultatet!

Nu väntar tre träningar och på långfredagen är det seriepremiären borta mot favorittippade Forshaga IF.